Izjava o skladnosti ZDSMA

Izjava o dostopnosti 

Občina  Bistrica ob Sotli se zavezuje omogočati dostopnost za spletno stran: www.bistricaobsotli.si v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in Direktivo EU 2016/2102 Evropskega parlamenta in Sveta. Ta izjava o dostopnosti se nanaša na celotno spletno stran. Spletna stran je  skladna s priporočili WCAG 2.1 nivo AA. 

Za zagotavljanje dostopnosti so bile zagotovljene naslednje sistemske prilagoditve:

 

  • Prilagajanje velikosti pisave in barvnih kontrastov.
  • Odzivno oblikovanje oz. prilagajanje postavitve vsebine zaslonu.
  • Navigacija s tipkovnico.
  • Predvidljivo delovanje spletišča.
  • Omogočena uporaba različnih ravni naslovov.
  • Omogočeno nadomestno besedilo za opise fotografij, slik.

 

STOPNJA SKLADNOSTI
Spletišče je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.

 

PRIPRAVA IZJAVE O DOSTOPNOSTI

Ta izjava o dostopnosti je bila pripravljena 14. 4. 2023, na podlagi samoocene. Povratne in kontaktne informacije Vsa vprašanja ali komentarje povezane s spletno dostopnostjo nam pošljite na e-pošto obcina@bistricaobsotli.si Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

V primeru nezadovoljivih odgovorov na katero koli obvestilo ali zahtevo, poslano v skladu z 8. členom Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (Uradni list RS, št. 30/18), lahko oddate opis in povezavo na nedostopno vsebino spletišča inšpektorju na Upravi RS za informacijsko varnost.

 

IZVRŠILNI POSTOPEK

Izvršilni organ za morebitne postopke je Ministrstvo za javno upravo, Inšpektorat za javni sektor, Tržaška cesta 21, 1000 Ljubljana, gpijs@ gov.si. www.ijs.gov.si

Nadzor nad izvajanjem določb 5. do 8. člena Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA) opravljajo inšpektorji Ministrstva za javno upravo - Inšpektorat za javni sektor. 


NEDOSTOPNA VSEBINA NA SPLETNEM MESTU

Dostopnost spletišča nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Primeri takih vsebin so:

  • skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa,
  • programsko generirani dokumenti (npr. letna poročila),
  • različne kompleksne tabele s podatki.