< Pomembne objave

OBVESTILO O OMEJITVAH PRI DOBAVI PITNE VODE

22.07.2022

OBVESTILO O OMEJITVAH PRI DOBAVI PITNE VODE

Vse uporabnike pitne vode, na območju občin Bistrica ob Sotli, Kozje, Podčetrtek, Poljčane, Rogaška Slatina, Rogatec in Šmarje pri Jelšah, ki so priključeni na javno vodovodno omrežje v upravljanju Javnega komunalnega podjetja OKP d.o.o. iz Rogaške Slatine obveščamo, da se zaradi daljšega sušnega obdobja količina pitne vode na izvirih drastično zmanjšuje. Potrebno je striktno izvajati stroge omejevalne ukrepe pri porabi pitne vode. Zato se mora upoštevati stroge varčevalne ukrepe pri porabi vode, zlasti pa je potrebno upoštevati strogo prepoved uporabe pitne vode za:

- zalivanje vrtov,

- polnjenje bazenov,

- pranje in polivanje cestišč in dvorišč,

- pranje avtomobilov.

Hvala za razumevanje.

 

VARČUJTE S PORABO PITNE VODE

Zajel nas je pravi poletni vročinski val. Posledično se je drastično povečala poraba pitne vode.

Ker pa smo že v daljšem sušnem obdobju in tudi zimskih padavin, ki praviloma najbolj obogatijo zaloge podzemne vode, skoraj da ni bilo, se zaloge pitne vode hitro manjšajo.

Zaradi tega vas vljudno prosimo, da s pitno vodo ravnate skrajno racionalno. Da jo uporabljate zgolj le za pitje, pripravo hrane in higienske potrebe. Za zalivanje uporabite izključno deževnico.

Le z varčevanjem pitne vode vam bomo lahko še v naprej zagotovili zadostne količine te za življenje pomembne tekočine. Hvala za razumevanje.